miércoles, 23 de mayo de 2012

Crònica IV Cicle de Cinema Llatinoamericà a Cadaqués “Argentina: Cambalache de sentiments”


Crònica  IV cicle (Català)

IV Cicle de Cinema Llatinoamericà a Cadaqués “Argentina: Cambalache de sentiments”

El IV Cicle de Cinema Llatinoamericà a Cadaqués va finalitzar el diumenge 6 de maig. L’esdeveniment va oferir a través de les 11 projeccions amb entrada gratuïta i la xerrada – debat un recorregut per la realitat geogràfica, cultural, social i política argentina i catalana. A més, també es va projectar la pel·lícula “un lugar en el mundo” per l’ institut SIN Cap de Creus. Va ser un veritable “cambalache de sentiments”, ensenyant-nos ràbia, alegria, tristesa, esperança, i a on tots els sentiments han sortit a flor de pel. 

El teatre Art i Joia ha estat durant aquests quatre dies, juntament amb els aproximadament 400 assistents, testimonis de la cinematografia argentina contemporània. Emmarcades per les dues produccions argentines guanyadores del premi Oscar a la Millor Pel·lícula Estrangera, “El Secreto de sus Ojos” i “La Historia Oficial”,  s’han projectat  altres produccions com  “Can Tunis”, “Memoria del Saqueo”, “Baures, algo más que Cacao Silvestre”, “T de T”, “Rurbanos”, “Nordeste”, “Gaturro”, “Luna de Avellaneda” i “A mano limpia”, aconseguint mostrar que de vegades l’identitat llatinoamericana pot pesar una mica més que qualsevol dels límits nacionals. 

També es van presentar realitzadors i convidats que varen introduir les diferents obres i que van ajudar a coronar-les amb els diferents col·loquis i debats posteriors que han seguit sent la marca i el segell particular del cicle. Ens van acompanyar Victoria Gebara i Sebastian Skira (“Baures..”), María Soledad Segretin (“Rurbanos”), Meritxell Roimeser (“T de T”), Ekaterina Prudkin (Canal Encuentro Argentina), Patrícia Linares (Societat l'Amistat), Anna Poggioli (Cineclub Cadaqués) i José González Morandi (“Can Tunis” i un dels realitzadors del documental “DES-MUNTATGE 4F”) qui junt a Mariana Lanza Huidobro i Rodrigo Lanza varen realitzar la xerrada - debat amb la presentació work in progress del treball documental “DES-MUNTATGE 4F”. A més han donat la seva aportació addicional l’Asociación ICONES, la Coordinadora d’ONG Solidàries, l’AMPA CEIP Caritat Serinyana, l’Associació de Professionals d'Activitats Turístiques de Cadaqués, Cadaqués Solidari i l’Ajuntament de Cadaqués.

Nou exemple altruista dels Amics del cicle de Cinema Llatinoamericà de Cadaqués” demostrant als temps que corren, que amb esforç i humilitat es pot aconseguir qualsevol cosa que ens proposem, tot pregant que en properes edicions o en altres activitats sense ànim de lucre, no ens tornem a trobar amb obstacles administratives com ens hem trobat nosaltres en aquesta ocasió i que ens han fet perdre molts de temps i energia.

Aquest esdeveniment segueix tendint ponts entre Cadaqués i Llatinoamericà. Desitgem la seva continuïtat  ja que és molt enriquidor pel conjunt del poble, gràcies per tot i ens veiem a la cinquena edició! 

Ivan Prudkin i Gino Coppa
Equipo organizador

1 comentario: